Inhoudsopgave
< Terug naar helpdesk

Hoe formatteer ik mijn CSV-inhoud voor bulkuploading?

CSV-bestanden stellen je in staat om vooraf gemaakte content in bulk te importeren naar een account, waarbij een afbeelding en bijschrift klaar staan om te gebruiken!

Het maken van je CSV-bestand

De eerste stap is om ons sjabloon te downloaden, dat je hier kunt vinden: CSV-sjabloon.

Het formatteren van je CSV-bestand

Ten minste een van deze velden moet worden ingevuld:

Link

Dit is de URL voor alle online content die je wilt delen, zoals blogs, podcasts, online producten, enzovoort. Ons systeem zal de metadata voor de links ophalen, wat betekent dat de bijbehorende afbeelding en bijschrift al worden geassocieerd met die link. Je kunt echter nog steeds je eigen bijschrift invoeren in de kolom ‘Caption’ als je het bestaande bijschrift wilt overschrijven.

Afbeelding

Dit is de URL van een afbeelding die je wilt delen. Je kunt sites zoals Imgur of andere gratis afbeeldingshostingsites gebruiken om je afbeelding te uploaden. Zodra deze afbeeldingen zijn geladen, wil je de ‘Direct Link’ vinden en deze in het CSV-sjabloon plakken. Voor meer informatie over het hosten van je afbeeldingen, bekijk de bovenstaande video.

Bijschriften

Dit is de tekst die onder je inhoud verschijnt. Je kunt meerdere bijschriften toevoegen in het bijschriftenveld door je bijschriften te scheiden met deze scheidingsteken: %|%.

Optionele velden:

Titel, Goedgekeurd, Hergebruiken

Je moet ten minste een link, afbeelding of bijschrift verstrekken voor elke post. De velden Titel, Goedgekeurd en Hergebruiken zijn optioneel. Als je deze velden niet invult, worden de standaardinstellingen in je account gebruikt.

Opmerking

Voeg een interne opmerking toe voor je team of de klant door tekst toe te voegen aan het optionele opmerkingenveld. Dit kan worden bekeken wanneer jij of een teamlid op een content-item klikt.

Planning

Plan de inhoud door het veld “Planning” te gebruiken in het formaat yyyy-MM-dd HH:mm.

Bijvoorbeeld, 2020-03-04 17:45 komt overeen met 4 maart 2020 om 17:45 uur in de standaard tijdzone van het merk.

Als alternatief kun je gewoon de gewenste dag kiezen (bijvoorbeeld: 2019-12-25) en wij zullen automatisch de post plannen op het statistisch beste tijdstip voor die dag, de inhoud en de geselecteerde accounts.

Je kunt ook een categorie toevoegen aan de CSV-upload voor planning op basis van categorie.

Categorie

Categoriseer je nieuwe inhoud door het veld “Categorie” te gebruiken in dit formaat: Categorie 1, Categorie 2.

Zodra je klaar bent met het opstellen van je inhoud, exporteer je het spreadsheet als een CSV (komma-gescheiden waarden) bestand.

Link Verkorten

Als je een link deelt in de kolom “Link”, kun je de functie voor het verkorten van links gebruiken om die link automatisch te verkorten naar een “shaa.re” link.

Deze functie is vooral handig bij het delen van links op LinkedIn, omdat LinkedIn soms moeite heeft met het verwerken van links in hun natuurlijke staat. Het verkorten van links naar LinkedIn voorkomt dergelijke problemen.

Om je links te verkorten, geef je simpelweg “TRUE” op om te verkorten, of “FALSE” om niet te verkorten in deze kolom.