Inhoudsopgave
< Terug naar helpdesk

Hoe je platform-specifieke captions voor een stuk content kunt maken


Hoe maak ik platformspecifieke captions voor mijn content?

Wil je het bijschrift van je content aanpassen voor elk social media-platform? Schakel platformspecifieke bijschriften in om je inhoud een meer organisch gevoel te geven of om aan te passen aan de captionlimieten en -vereisten van elk platform.

Op elk stuk inhoud ga je naar het tabblad “Captions” en klik je op het tabelicoon om platformspecifieke captions in te schakelen.

Nu zie je klikbare tabbladen voor elk social media-platform waar je verschillende captions kunt invoeren voor elk platform. Bijvoorbeeld: zie hieronder hoe het bijschrift voor dit contentitem anders is op Facebook dan op Instagram.

Opmerking: Als het tekstvak leeg is voordat je op de tabel klikt, zullen alle platforms leeg zijn. Als je eerst een bijschrift typt en vervolgens de tabel selecteert, zal dat bijschrift voor elk platform hetzelfde zijn (ideaal als je het grootste deel van het bijschrift hetzelfde wilt houden voor alle platforms, maar kleine wijzigingen wilt aanbrengen).

Platform-specifieke captions bekijken in voorbeelden van berichten

Nadat je je content hebt gemaakt en opgeslagen, kun je de voorbeeldweergave van de berichten voor elk platform bekijken door op het betreffende stukje content te klikken. Je zult nu grijze social pictogrammen zien in het midden bovenaan het bericht. Klik op de pictogrammen om te bekijken hoe je bericht eruit zal zien op elk platform.