Inhoudsopgave
< Terug naar helpdesk

Tips voor het werken met Pinterest en Fellow Tool

Het koppelen van je Pinterest-account

Net als al je andere gekoppelde socialmediaprofielen in Fellow Tool, moet je eerst Pinterest koppelen binnen je workspace. Volg hiervoor deze stappen:

1. Log in op het Pinterest-account dat je wilt koppelen.

2. Zorg ervoor dat je ten minste één bord hebt aangemaakt op dat account. Om dit te controleren, klik je op je profielfoto rechtsboven om je opgeslagen pins te bekijken.

3. Pinterest werkt hier iets anders dan andere socialmediaplatforms. Je kunt content (of “pins”) plaatsen op één of meer borden, niet alleen op je Pinterest-account/feed. Borden bevatten vaak pins over een bepaald onderwerp. Als je niet zeker weet welke borden je wilt maken, raden we aan om voor elke categorie die je in Fellow Tool hebt gemaakt, één bord aan te maken.

4. Ga naar de Brand Settings (tandwiel) in Fellow Tool, selecteer “Add” en vervolgens “Pinterest”.

5. Dit opent een nieuw tabblad waarin je Fellow Tool toegang moet verlenen tot je Pinterest-account.

Het instellen van Standaard Borden

In je gekoppelde accounts zie je tekst die aangeeft hoeveel borden er zijn gekoppeld voor elk Pinterest-account en hoeveel er “Standaard Borden” zijn. Standaardborden werken als standaard Accounts in Fellow Tool, wat betekent dat ze standaard worden geselecteerd wanneer je besluit nieuwe content te maken. Net als bij je andere standaard socialmedia-accounts, kun je altijd de geselecteerde borden wijzigen wanneer je specifieke content maakt/inplant.

Enkele tips bij het werken met Pinterest-borden:

– Je kunt je Standaard Borden wijzigen door naar het menu met gekoppelde accounts te gaan en te klikken op de tekst die aangeeft hoeveel borden er zijn gekoppeld aan je Pinterest-account.

– Als je met je muis over de geselecteerde profielfoto’s van een account zweeft voor een stuk content of een automatisch gevulde wachtrij, kun je zien welke borden zijn geselecteerd.

– Wanneer je een Pinterest-account voor het eerst koppelt, wordt automatisch het bord geselecteerd waarop je het meest recent hebt gepost of bewerkt.

– Houd er rekening mee dat elk individueel Pinterest-bord in Fellow Tool vergelijkbaar werkt met overkoepelende socialmedia-accounts op andere platforms zoals Instagram, Facebook en Twitter. Overal waar je een Pinterest-account kunt selecteren, zoals bij het plannen/posten van content, kun je de borden wijzigen die voor dat Pinterest-account zijn geselecteerd.

– Als je een Pinterest-account selecteert bij het automatisch vullen van wachtrijen in Fellow Tool, moeten alle borden die in de automatisch vulinstellingen zijn geselecteerd ook worden geselecteerd op een stuk content om te worden opgenomen. Net zoals de andere sociale media-accounts die zijn geselecteerd in de automatisch vulinstellingen voor een wachtrij, moeten allemaal worden geselecteerd op het stuk content om te worden opgenomen.

Andere notities en tips:

– De titel van de content in de Content Library van Fellow Tool wordt daadwerkelijk gepost op Pinterest. Dit werkt anders dan bij de meeste andere sociale media platforms. YouTube werkt op een vergelijkbare manier met de titels van video’s die via Fellow Tool worden gepost. Zorg er daarom voor dat de titels van je content exact hetzelfde zijn als wat je wilt dat er voor een publiek wordt gepost op Pinterest.

– Als je naar meer dan één bord voor een account tegelijk post, zal Fellow Tool de post van het ene bord naar de andere borden opnieuw delen. Op deze manier zie je een gecombineerde engagementsmatrix voor de post. Bijvoorbeeld, als iemand de pin vindt op je reisbord en erop reageert, zie je die reactie ook als je naar de pin op je Nature board kijkt – als deze tegelijkertijd is gepost vanuit Fellow Tool.

Als je ooit hulp nodig hebt bij het instellen van je Pinterest-account en borden binnen Fellow Tool, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail of via de live chat.